Matematik

Løs ligning eksponentielt

25. marts 2010 af micac (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey ... jeg er meget i tvivl om hvordan man skal løse denne opgave håber nogen kan give mig svar.

En ekspononentielt voksende funktion f er bestemt ved  

  f(x)=2*1,3x   

en eksponentielt aftagende funktino g er bestemt ved, at g(1) = 5, og at halveringskonstanten for g er 7.

Tegn graferne for f og g i samme enkeltlogaritmiske koordinatsystem <--- opgave

Løs ligningen f(x)= g(x) <--- opgave 2

håber i kan svare .. aller mest på opgave 2.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2010 af Isomorphician

T½ = ln(0,5)/ln(a) <=>

7 = ln(0,5)/ln(a), isoler a.

 --

Indsæt værdien for a i:

5 = b*a1, og isoler b

---

f(x) = g(x) <=>

2*1,3x = (forskriften for g(x)), hvor du isolerer x


Skriv et svar til: Løs ligning eksponentielt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.