Matematik

Forskellig matematik

26. marts 2010 af KeevKK (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle.

Er i gang med noget matematik som jeg simpelthen ikke kan huske.

F.eks denne:

a=2 b=5     1. 3a^2(Altså 3a i 2)-b=?                            2. 3a-b+3=?

Hvis i ville forklare mig hvordan man gjorde ville jeg blive glad.

Og hvad får i denne til: 5gange(-7)-2gange(-8)

Håber det er overskueligt.

Hilsen Kevin


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2010 af mathon

1.         3·22 - 5 =                       2. 3·2 - 5 + 3 =


Svar #2
26. marts 2010 af KeevKK (Slettet)

ok tak for hælpen :)

Fald lige over en til:

(Det skal lige siges at dette er en brøk)  1.  5 1/2 + 3/4=?              2.  4 1/4 - 2,5=?

Mange tak

Kevin


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2010 af mathon

1. 5 1/2 + 3/4 = 5 + (2/4) + (3/4)  = 5 + (4/4) + (1/4) = 5 + 1 + (1/4) = 6 1/4

2. 4 1/4 - 2,5 = 3 - 2 + (1 1/4) - (1/2) = 1 + (5/4) - (2/4) = 1 + 3/4


Svar #4
26. marts 2010 af KeevKK (Slettet)

Ville du være sød at uddybe hvordan du gjorde?


Svar #5
26. marts 2010 af KeevKK (Slettet)

I andre må også gerne forklare det hvis i vil.

Kevin


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4-5 . Det er da ret detaljeret, som mathon har skrevet det i #3.

Når man adderer eller subtraherer brøker, skal man forlænge dem så de har samme nævner (fællesnævner)


Svar #7
26. marts 2010 af KeevKK (Slettet)

nåå ja undskyld. Havde helt misforstået det..

Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Forskellig matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.