Fysik

impuls - finde hastighed

27. marts 2010 af klinki (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan løser jeg denne opgave korrekt?

et projektil på 17 g skyder ind i en 3,96 kg tung sandsæk. sandsækken er ophængt i en 2 m lang snor, og gør ved skuddet et udsving på 37º med lodret

hvad er hastigheden af sandsækken umiddelbart efter projektilet har sat sig fast?

- dette får jeg til 42,86 m/s, men ved fra min facitliste at det skal give 2,81 m/s

hvad var projektilets hastighed umiddelbart før det ramte sandsækken?

plz hjælp, kan slet ikke få det til at gå op.

på forhånd tusind tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Hint: Den kinetiske energi af projektilet ½mvp2 overføres til systemet (projektil + sandsæk) ½(m+M)vsystem2


Svar #2
27. marts 2010 af klinki (Slettet)

det har jeg prøvet, men det giver et for højt tal  


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

find ud af, hvor meget sækken løfter sig i lodret retning, så har du gevinsten i potentiel ener. Den skal så modsvare projektilets kinetiske energi. Husk S=θ*r


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

højdeforskellen bliver 2 m - 2 m*cos(37 grader). Det giver 0,4 m. Den løfter sig altså 40 cm. Synes jeg ellers lyder af temmelig meget


Svar #5
27. marts 2010 af klinki (Slettet)

det er så

2 m -2m * cos(37) = 0,403 m

og derefter har jeg gjort sådan:

m+ M * ssækken i snoren * g = 15,739 J

derefter har jeg gjordt således:

√((15,739 J) /( ½ * m))  = 43,031 m/s

men det er jo fuldstændig forkert..


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

jeg kan ikke se, hvad du har skrevet for bare reklamer, der fylder hele siden - lav det selv


Skriv et svar til: impuls - finde hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.