Matematik

Potens

27. marts 2010 af sabl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad gør jeg ved denne:

f(x)=0,00000721*x^3,04


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Du må lige uddybe spørgsmålet lidt ...


Svar #2
27. marts 2010 af sabl (Slettet)

Matema10k  side 53 opgave 9

x er længden i cm og f(x) er vægt i kg.

bestem længden for en gedde der vejer 6,0 kg.

bestem hvor mange % en gedde er tungere end en anden hvis den ene gedde er 10% længere end den anden


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2010 af Proprium (Slettet)

a)

Eftersom x er udtryk for længden (målt i centimeter) og f(x) et udtryk for vægten (målt i kg), skal du løse ligningen f(x)=6.

b)

Brug Fy = Fxa, idet Fy er fremskrivningsfaktor for y og Fx fremskrivningsfaktor for x.


Svar #4
27. marts 2010 af sabl (Slettet)

dvs.

6=0,00000721*x^3,04


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2010 af mathon

                  y = b·xa

                  y2/y1 = (x2/x1)3,04

                 (y2-y1)/y1 = 1,103,04 - 1

                 (Δy/y1)·100% = (1,103,04 - 1)·100% = 33,6%

................

anvendt er:
                   a/b = c/d ⇔ (a-b)/b = (c-d)/d
som specifikt
for d = 1
giver
                   a/b = c ⇔ (a-b)/b = c - 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2010 af Proprium (Slettet)

#4 Ja, lige præcis.


Svar #7
27. marts 2010 af sabl (Slettet)

tak for hjælpen mathon

når jeg skal bestemme lgd, skal jeg så taste ligningen ind på en graf eller hvordan skal jeg regne den ud?

F(x)=0,00000721*x^3,04

6=0,00000721*x^3,04

det forvirre mig med det x opløftet i 3,04.  Skal jeg tage sqrt på begge sider for at udligne det?


Svar #8
27. marts 2010 af sabl (Slettet)

Jeg har fundet frem til det tak for hjælpen imperativ


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. marts 2010 af mathon

                      x = (y/0,00000721)1/3,04


Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.