Matematik

Ulighed

29. marts 2010 af vavsdvsdvsvs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

 

2 x(i anden) - 4 x - 16 > 0

 

Jeg har fuldstændig glemt hvordan man løser en ulighed. Nogle der vil hjælpe ?

 

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Start med at løse andengradsligningen. Tegn efterfølgende en såkaldt "principskitse" (det vil sige skitsér parablen ud fra andengradsligningens oplysninger), og dan dig derefter billede af løsningsmængden/løsningsmængderne.


Svar #2
29. marts 2010 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

 Andre metoder man kan bruge ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Det er den 'normale' fremgangsmåde. Hvorfor ikke prøve den?


Svar #4
29. marts 2010 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

 Fordi det ikke er den vi har lært


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Hvordan har du lært det?


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. marts 2010 af ramme2 (Slettet)

2x2 - 4x -16 = 0   løses ved hjælpaf diskreminantmetode.      (4+- sqr(16+128))/(2*2)  =  2,-4

grafen for f(x) = 2x2-4x-16   skær x-aksen i punkterne 2 og -4   parabelen vender benene opad fordi a>0 .

løsningsmængde [-∞,-4] og [2,∞]


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Det var da også den metode, jeg henviste til?


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Du formulerede det bare anderledes. ;)


Skriv et svar til: Ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.