Kemi

Gaskonstant

29. marts 2010 af ChristinaVestergaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i gang med en Kemi aflevering om bestemmelse af butans molarmasse, og jeg skal bruge gaskonstanten.
Jeg kan simpelhen ikke finde ud af hvordan jeg finder den.
Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2010 af bolani (Slettet)

Google er din bedste ven

Derefter kommer Wikipedia

Også er der (muligvis) Kiros.dk

Hvis du er helt fortabt kan du prøve med din databog.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2010 af mathon

        R = 8,31451 Pa·m3·mol-1·K-1 = 0,083145 bar·L·mol-1·K-1 = 0,082058 bar·L·mol-1·K-1

.............

   J = Nm = (N/m2)·m3 = Pa·m3


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2010 af mathon

enheds-rettelse

                            0,083145 bar·L·mol-1·K-1 = 0,082058 atm·L·mol-1·K-1


Skriv et svar til: Gaskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.