Matematik

Ligning: x^3=10 ? HJÆLP!!!

30. marts 2010 af jeanettei91 (Slettet)

Hej..

Jeg forstår virkelig ikke hvad man skal gøre her..

x^3=10

Jeg har overvejet om man evt. skulle gøre noget med en rod?? Jeg har ingen anelse, så håber, at nogle vil hjælpe :)

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2010 af mathon

  x = 3√(10) = 101/3


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2010 af 11111111 (Slettet)

1.   x^3=10

2.  x = 3rod af 10


Svar #3
30. marts 2010 af jeanettei91 (Slettet)

Dvs. man tager roden af 10? Kan man skrive det på lommeregneren?


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. marts 2010 af 11111111 (Slettet)

Ja det kan man godt. Du taster 10^1/3


Svar #5
30. marts 2010 af jeanettei91 (Slettet)

Det giver så 2,15443, ikk? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2010 af 11111111 (Slettet)

Det kan du selv tjekke: Prøv at indsætte det tal du har funde istedet for x i x^3=10. Hvis det så giver 10 er det rigtigt ;)


Svar #7
30. marts 2010 af jeanettei91 (Slettet)

FEDT!!!! Tusind tak :D

I har lige reddet min dag!


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. marts 2010 af 11111111 (Slettet)

Så lidt :)


Skriv et svar til: Ligning: x^3=10 ? HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.