Matematik

Anderledes formulering af opgave om kapitalfremskrivning. (:

30. marts 2010 af EnNettexD (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa!

Sidder med en emneopgave om kapitalfremskrivning og en af opgaverne lyder:

Forklar hvordan kapitalfremskrivningsformlen fremkommer ved gentagen tilskrivning af renten r. (Du kan evt. forklare det ved anvendelse af et taleeksempel.)

Nogle der gider hjælpe med at formulere opgaven anderledes, for jeg forstår ikke hvad jeg skal sådan som det står der.. (:

på forhånd tak ! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

(taleeksempel = taleksempel ?)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2010 af ramme2 (Slettet)

Kapitalfremskrivningsformlen   Kn =K0 * (1+r)n  hvor K0 er begyndelseskapitalen og n er antallet af terminer (som regel år) og r= renten.

hvis der sættes 20.000 kr i banken, og de står i 10 år til en rente på 3% , kan det forrentede beløb Kn beregnes ved af kapitalfremskrivningsformlen.   K0 =10.000   og  n = 10   og r = 3% = 0,03

Kn = 20.000 kr * (1+0,03)10       Kn = 26.878 kr


Skriv et svar til: Anderledes formulering af opgave om kapitalfremskrivning. (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.