Matematik
Areal, integralregning
Funktionen f(x)=x3-3x2
Arealet for den givne punktmængde (fra 0 til 3) får jeg til 6,75. Men så er der et spørgsmål: Bestem den værdi af t, for hvilken linjen med ligningen x=t deler punktmængden M i to dele, der har samme areal.
Hvordan bestemmer jeg t? (eller x?)
Svar #1
30. marts 2010 af mathon
| 0∫t(x3-3x2)dx | = (1/2)·6,75 og 0<t<3
som giver dig en ligning i t
Svar #2
30. marts 2010 af Angelia (Slettet)
Jeg har prøvet at løse ligningen mht. t og jeg får følgende:
4.1842775072918208831
-1.3605316079429977543
0.58812705032558843558-1.4232026153871358697i
0.58812705032558843558+1.4232026153871358697i
Kan det passe?
Svar #3
30. marts 2010 af mathon
0∫t(x3-3x2)dx = -(27/8) 0<t<3
(1/4)t4 - t3 - ((1/4)·04 - 03) = -(27/8)
(1/4)t3·(t-4) = -(27/8)
t3·(t-4) = -(27/2) 0<t<3
solve(t^3·(t-4)=-(27/2),t) |t>0 and t<3 output: t = 1,84282
Svar #4
30. marts 2010 af Angelia (Slettet)
Det var godt nok sjovt.. Jeg prøvede med Mathcad og fik det i 2, og nu prøvede jeg med en TI-89, og så får jeg t= -0,88409 eller t= 4,05078
Svar #5
30. marts 2010 af Proprium (Slettet)
Fandt du ud af det? :-) Det lyder, som om der stadig er problemer?
Svar #6
30. marts 2010 af Angelia (Slettet)
Jeg har desværre stadig problemer, da jeg desværre ikke får det Mathon får :(
Svar #11
30. marts 2010 af Angelia (Slettet)
Mange mange MANGE tak for hjælpen! :D
Du er min helt! :p
Svar #12
01. april 2010 af Proprium (Slettet)
Hov, så lige, at der er sneget sig et par fejl ind til sidst i dokumentet. Håber, det er forståeligt alligevel.
Skriv et svar til: Areal, integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
