Matematik

Fodoblingskonstanten på enkeltlogaritmisk papir

31. marts 2010 af kinke123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg kunne virkelig godt bruge noget hjælp med min matematikaflevering. Jeg har en opgave, hvorpå der står at jeg skal bestemme fordoblingskonstanten for f.

f ligger på et enkeltlogaritmisk papir, dog er der punkter som fx. (3,1 , 1,5) (6,5 , 3) 

Kan jeg godt sige at fordoblingskonstanten er 3,4 eller skal jeg gøre det på en helt anden måde?

Jeg håber rigtigt meget på lidt hjælp, tusind tak!

Kevin


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2010 af Isomorphician

Hvis det er punkter du får givet i opgaven vil jeg mene at du godt kan argumentere dig ud af det på den måde.


Brugbart svar (2)

Svar #2
31. marts 2010 af mathon

men kan da tilføje sammenhængen

                            log(y2) = log(a)·x2 + log(b)
                            log(y1) = log(a)·x1 + log(b)     som ved subtraktion giver

                            log(y2) - log(y1) = Δx·log(a) = log(aΔx)

                            log(y2/y1) = log(aΔx)

                             y2/y1 = aΔx

                              2 = aX2
                              2 = a3,4


Svar #3
31. marts 2010 af kinke123 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Fodoblingskonstanten på enkeltlogaritmisk papir

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.