Almen studieforberedelse (AT)

hjælp til metoder

01. april 2010 af vanger (Slettet)

Hej studieportalen.

jeg skal i gang med min synopsis og vores overordnede emne er rejser opdagelser og viden. jeg vil skrive om bjergbestigning i biologi (naturvidennskab) og historie (humaniorie). jeg har allerede valgt fag og jeg ville egentlig hellere have haft religion istedet for historie.

mit spørgsmål er om man i biologi i det naturvidenskabelige skal lave et forsøg er det et krav?

i den naturvidenskabelige metode kan man ikke bare have brugt en masse litteratur til sin viden eller skal man lave forsøg?

hvilke andre metoder kan bruges i det naturvidenskabelige? hvis jeg ikke ville lave forsøg? og hvis man skulle lave forsøg hvilke kunne man så lave?

hvilke metoder kan bruges til bjergbestigning i humaniore?

jeg er også i tvivl om hvordan min problemformulering skal være altså i biologi vil jeg gerne ind på hvordan kroppen påvirkes i så ekstreme højder

jeg ved ikke hvordan jeg skal bygge min problemformulering op, jeg vil gerne bruge den hvor man analysere og så analysere og vurdere eller er den hvor man bruger hv - spørgsmål nemmere når jge har valgt dette emne?

har i nogle forslag til hvad jeg kan komme ind på i historie i det humanistiske? jeg har nogle ideer: måske noget om shepasers liv i nepal og deres historie og læse en bog om det og så bruge den hermunutiske spiral og analysere og fortolke?

eller noget om hvor mennesker vælger at udsætte dem selv for sådan en fare, eller hører det ind under historie?

en mulighed kunne måske også våre de ekspiditioner der var i 1850 mener jeg hvor edmund hillery bestig mount everst.

jeg vil gerne skrive om mount everst, men jge synes det er svært at vælge for det er et meget spænnende emne og jeg tror jeg er blevet lidt forvirret.

men hvis i havde nogle bud og meninger  ville  jeg være taknemmelig.

hilsen mads


Skriv et svar til: hjælp til metoder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.