Matematik

Beregn

01. april 2010 af ayahj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen :D

Jeg har en opgave som jeg ikke rigtig kan finde ud at regne. Opgaev lyder sådan:

Beregn, hvor meget af vandet fra nedbør på parcelhusgrunden der siver til grundvandet????


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Det kan man ikke sige umiddelbart, der skal flere oplysninger til. Du må tænke på, at mange planter med et stort rodnet optager meget af vandet, og det er helt kollosalt, hvad et stort træ drikker om dagen. Hertil kommer, at på varme dage vil meget af vandet fordampe. Derfor skal man ikke vande haven i stærk solskin.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2010 af bolani (Slettet)

Det er ikke os alle sammen der sidder med opgavehæfterne fra 9. klasse...

Hvad med at du skriver hele opgaven op, med TAL osv. ?

(meget svært at regne noget matematisk ud, når man ikke har nogen tal)


Svar #3
01. april 2010 af ayahj (Slettet)

okay jeg ved at der falder 1,3811,38 nedbør på parcelhusgrunden og parcelhusgrundens areal er på 206,14.

og at der siver 21% nedbør ned til grundvandet

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

her er to fejl, der er ikke noget, der hedder 1,3811,38 og så mangler vi en enhed (er det liter? er det kubikmeter eller er det kubikmeter pr. et eller andet?


Svar #5
01. april 2010 af ayahj (Slettet)

1,3811,38 det tal fik jeg fordi jeg skulle finde hvor mange nedbør der falder i løbet af et år derfor skulle jeg gange 67 cm nedbør om året med 206,14 ( som var parcelhusgrundes areal) = 13811,38 og de skulle have den i kubikmeter derfor dividerede jeg det med 10000= 1,381138.  Så den forkert ud???


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - Det, der var galt, var, at du havde 2 kommaer i dit tal, hvilket ikke gav nogen mening, når kommaet jo bruges som decimalkomma. Dernæst skal du lige have bedre styr på dine enheder. Parcelhusgrundens areal er formodentlig i m2 og den årlige nedbør er i cm, så det simpleste er først at omdanne den årlige nedbørsmængde til m og derefter at beregne voluminet af den samlede mængde regnvand, der falder på grunden i 1 år. Altså 206,14•0,67 m3 =138,11 m3 . Dernæst kan du gå videre i opgaven.


Svar #7
01. april 2010 af ayahj (Slettet)

tusind tak, men vil du ik hjælpe mig med #1 den første opgave jeg skrev

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7 - Du skal vel så beregne 21% af de 138,11 m3 , altså 138,11•0,21 m3 = 29,0 m3


Skriv et svar til: Beregn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.