Matematik

De tre vækstformer - sammenligning

01. april 2010 af Tyrael (Slettet)

Jeg er gået lidt i stå med en opgave:

Jeg skal sammenligne de tre vækstformer (lineær, eksponential og potens), men jeg ved ikke hvordan?
Nogle forslag?

På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. april 2010 af Isomorphician

Se evt.:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=547835#547892


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. april 2010 af mathon

liniær vækst
                                    f(t) = y = a·t + b

                                    dy/dt = a                        væksthastigheden er konstant lig a uanset tidspunktet

eksponentiel vækst
                                    f(t) = y = b·ek·t   
                     
                                              
dy/dt = k·y                      væksthastigheden er proportional med funktionsværdien

potensiel vækst        f(t) = y = b·ta

                                   dy/dt = a·(y/t)                  væksthastigheden er proportional med forholdet mellem
                                                                           funktionsværdi og tid

                                  
 


Skriv et svar til: De tre vækstformer - sammenligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.