Matematik

En Funktion bestemt ved: f(x)=2x^3-6x-8

05. april 2010 af Camilaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 A) Bestem differentialkvotienten f'(x) ved brug af direkte differentation  med lommeregneren.

B)  Bestem f'82) for tangenten til grafen med røringspunkt (1, f(2) )

C) Bestem ligningen for eventuelle vandrette tangenter til grafen for f(x)

D) Bestem differentialkvotienten f'(x) ved brug af direkte differentation med lommeregner og løs ligningen f'(x)=3

E) Bestem herefter ligningerne for tangenterne med hældning 3.

Jeg kunne desværre ikke finde ud af de her 6 opgaver, jeg ville sætte meget pris på det hvis nogen kunne hjælpe mig.

Taaak. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2010 af mathon

differentier f(x)


Svar #2
05. april 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 Undskyld. opg B lyder så'en her

B) Bestem f'(2) for tangenten til grafen med røringspunkt (1, f(2) )


Svar #3
05. april 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 Hvordan gør jeg det?


Svar #4
05. april 2010 af Camilaaaa (Slettet)

Kan du forklare mig, hvordan du finder frem til alle opgaverne ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2010 af mathon


a)    Define f(x) = 2x^3-6x-8

       Define g(x) = d(f(x),x)

b)    g(2) = 18

c)    solve(g(x)=0,x)

d)    solve(g(x)=3,x)


Svar #6
05. april 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 I opg. A 

Define g(x) = d(f(x),x)

Det forstår jeg ikke, og lige en ting, ehm hvad er d ? ( Kunne du ikke prøve at sætte tal ind, måske forstår jeg det bedre.

Hvordan fandt du frem til g(2)= 18 I opg. B 

- Hvorfor siger du g istedet for f(x)   ?

Og kunne du hjælpe mig med opgave e, også ?

Taaak.  ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6 - Det ser ud, som om d er en differentialoperator på lommeregneren. Derved defineres g(x) som funktionen f'(x). Det gør det simplere at beregne f'(2) og at opstille solve-opgaverne C og D.


Skriv et svar til: En Funktion bestemt ved: f(x)=2x^3-6x-8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.