Matematik

Finde punkt hvor vektorfunktionen er lodret

05. april 2010 af Pthomas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået givet følgende vektorfunktion for en banekurve:

r(t) = (t2-4)

         (t3-6t+8)

For at finde hastighedsvektoren v(t) differentierer jeg så ovenstående vektor, som bliver:

v(t) = (2t)

         (3t2-6)

Men hvordan finder jeg det punkt hvor hastighedsvektoren v(t) er lodret??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2010 af kimor (Slettet)

Du skal finde en lodret tangent for banekurven. Dette gøres ved at løse ligningen x'(t) = 0

0 = 2t

... som betyder at

t = 0

Ovenstående t-værdi indsættes nu i vektorfunktionen for banekurven, hvor du får en lodret tangent i punktet (-4 , 8)


Skriv et svar til: Finde punkt hvor vektorfunktionen er lodret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.