Matematik

procent

05. april 2010 af amatør (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan regner man den ud?

Ejendomsmægler Toft Sælger en grund

for 160.000 kr., og tjener derved selv 20% af

sin købspris. Hvad havde Toft selv givet for grunden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2010 af Proprium (Slettet)

Hvis jeg nu fortæller dig, at fortjenesten er lig med salgsprisen minus omkostningerne, burde du kunne opstille en ligning ud fra opgaveformuleringen. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. april 2010 af ramme2 (Slettet)

20%=0,2

Han giver  160.000 = 0,2*X+X         X er prisen han oprindeligt har givet for grunden.      160.000 = 1.2X   

  X =  160.000/1.2         x isoleres.

Når du skal finde den oprindelige pris og der lægges 20% til, divideres med 1,2.   Hvis der lægges 40% til den oprindelige pris divideres med 1,4 osv.


Svar #3
11. april 2010 af amatør (Slettet)

Tak for hjælpen

V.H. Peter


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.