Matematik

forskrift ekspotientel funktion??? hjælp

05. april 2010 af skottyboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

skal finde forskriften for en ekspotientel funktion med punkterne:

A(3,11) og B(7,9).

har gjort følgende:

a = x2–x1√(y2 / y1)

a=11-3√(7/9)
a=14,492
 

og hvad så med B? og er dette overhovedet rigtigt ? for det syntes jeg ikke det virker som om ?

nogen der evt. kan hjælpe med formler eller hele stykket? for kan virkelig ikke gennemskue den! 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2010 af mathon

                y2/y1 = aΔx

                9/11 = a4

                a = (9/11)1/4

                b = 11/a3


Svar #2
05. april 2010 af skottyboy (Slettet)

Mathon

kan du uddybe lidt nærmere ? for jeg tror ikke helt jeg forstår det ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2010 af ramme2 (Slettet)

Du har lavet  en fejl   a er ikke lig med 11-3√(7/9).        A= x1,y1) = (3,11)      og  B= (x2,y2) = (7,9) 
a = x2–x1√(y2 / y1)  ⇒  a = (7-3) √(9/11)     ⇒ a = (9/11)1/4     

b skæringspunktet på y aksen findes ved hjælp af formlen   b =  (Y1) / ( ax1)    (formel 35 i min formelsamling )

 


Svar #4
05. april 2010 af skottyboy (Slettet)

så a= 0.204545455??? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2010 af ramme2 (Slettet)

jeg får  a ~ 0,95   (2 decimaler er nok)


Svar #6
05. april 2010 af skottyboy (Slettet)

nu er jeg helt forvirret :(

(9/7)^1/4 ??

skal det opløftes i 1/4 eller hvordan skal det forstås? 


Svar #7
05. april 2010 af skottyboy (Slettet)

ahh har fundet fejlen :D 


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2010 af ramme2 (Slettet)

Det er rigtigt at det skal opløftes til 1/4 potens, men ligningen hedder  a = (9/11) ^(1/4)     fordi  y1=11 og a = x2–x1√(y2 / y1)


Skriv et svar til: forskrift ekspotientel funktion??? hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.