Matematik

Med hvor mange procent pr. time aftager koncentrationen af medicinen i blodet?

05. april 2010 af OktayG (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej jeg har en opgave som jeg mangler lidt hjælp til.

opgaven lyder således:

_ _ _ _ _ 

Efter at en person har fået en indsprøjtning af et bestemt medicin, aftager koncentrationen af medicinen i blodet. Denne sammenhæng kan beskrives ved.

y = 1,8 · 0,983^x
Hvor y er koncentrationen i blodet ( målt i ng/mL ). Og x er antal timer efter indsprøjtning.

a) Bestem koncentrationen efter 24 timer.
Med hvor mange procent pr. time aftager koncentrationen af medicinen i blodet?

_ _ _ _ _

Jeg har så fundet frem til at det kommer til at hedde :

1,8 · 0,983^24 = 1,19277

men hvordan finder jeg så hor mange procent koncentrationen aftager med pr. time ?
 

 - tak på forhånd

/ Oktay G.


Svar #1
05. april 2010 af OktayG (Slettet)

 -


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. april 2010 af ramme2 (Slettet)

Med hvor mange procent pr. time aftager koncentrationen af medicinen i blodet? 

Når en eksponentielfunktion aftager  a< 1   er faldet  1-a

Når eksponentelfunktionen tiltager  a> 1  er væksten også en 1-a   

1-0,983 = 0,17 =17%


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. april 2010 af Krabasken (Slettet)

Ved 0 timer:  y=1,8*0,9830=1,8

Ved 24 timer:er koncentrationen aftaget til y=1,8*0,98324

Efter 1 time fra start er y=1,8*0,9831. Den er altså aftaget med (1,000-0,983) =17 promille = 1,7 %

Stoney


Svar #4
06. april 2010 af OktayG (Slettet)

Okay jeg har fået to forskellige resultater.

Ramme2 : 17 %

Krabasken : 1,7 %

Nogen som kan give mig et sikkert svar ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2010 af ramme2 (Slettet)

Krabaskens svar er det rigtige. Jeg kom desværre til at lave en kommafejl. Sorry

ramme2


Svar #6
06. april 2010 af OktayG (Slettet)

ramme2 ja kan godt se det efter jeg har regnet dit efter, men tak for hjælpen, 

//OktayG


Skriv et svar til: Med hvor mange procent pr. time aftager koncentrationen af medicinen i blodet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.