Matematik

Bestem ligningen for en tangent

06. april 2010 af archenemy (Slettet)

f(x)=2x^5-6x^3-4x+2

Bestem ligningen for tangenten til grafen for f gennem punktet (1,f(x))

Jeg tror godt jeg ved hvordan man gør, men jeg får resultatet= y= - 12x - 19

Men jeg tror næppe det er rigtigt! så hvad går galt??


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2010 af mathon

   f '(1) = -12
   f(1) = -6

tangentligning i (1,f(1))
            y = f '(1)·(x-1) + f(1)

            y = -12·(x-1) + (-6) = -12x + 12 - 6

            y = -12x + 6


Svar #2
06. april 2010 af archenemy (Slettet)

det eneste jeg lige undre mig over, er hvor de +12 kommer fra i

-12x+12-6

er det så fordi du ganger de -12 med -1 ?


Svar #3
06. april 2010 af archenemy (Slettet)

Okay, jeg forstår godt hvorfor de 12 er der, men jeg forstår ikke hvorfor - 6 bare forbliver -6?

skal de ikke ganges med -12 eller lignende?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2010 af mathon

(-12)·(x+(-1)) = (-12)·x + (-12)·(-1) = -12x + (12) = -12x + 12


Skriv et svar til: Bestem ligningen for en tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.