Kemi

omregning i Kemi

24. februar 2005 af kskovsgaard (Slettet)
Jeg skal finde stofmængden "n" af (S2O3^2-)
jeg har oplysningerne:
Volumen 0,086mL
natriumthiosulfat 1M
Er der en der lige har en god måde!!! For er det ikke noget med at mL skal laves til L osv!!!

Kristian//

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

Kristian:

Så vidt jeg ved, dissocierer natriumthiosulfat (Na2S2O3) efter reaktionsskemaet

Na2S2O3(s) -> 2Na+(aq) + S2O3(2-)(aq)

Det spaltes derfor i forholdet 1:1 mht. thiosulfat (S2O3(2-)), så stofmængden af thiosulfat er den samme som stofmængden af natriumthiosulfat. Du har den formelle koncentration c og voluminet V, så

n(S2O3(2-)) = n(Na2S2O3) = c*V

hvilket let kan udregnes. Du behøver sådan set ikke at konvertere voluminet til L, hvis blot du bemærker, at

1mmol = 1M*1mL

så indsættelse af tallene giver stofmængden i millimol (mmol).

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2005 af migmig (Slettet)

hvad så hvis man skal finde ud af hvor stor en stofmængde S2O3^2- der er i 29 mL Na2S2O3

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Læs #1 - så skulle det gerne være klart, hvordan det gøres.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2005 af migmig (Slettet)

men det er ikk klart...

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2005 af Katty (Slettet)

Joda, du har 0,029L 1M (mol/L) Na2S2O3. Du kan beregne stofmængden i mol af Na2S2O3 vha.:

nNa2S2O3 = c * V (da c er i mol/L og V er i L, går L ud og efterlader stofmængden tilbage)

Du vil finde stofmængden af S2O3^2-, og den er lig stofmængden af Na2S2O3.

Skriv et svar til: omregning i Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.