Matematik

skal finde tangent hældningen

06. april 2010 af archenemy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem ligningen for den tangent t1, til grafen f, der går gennem det skæringspunkt P, der har den mindste første kordinat.

funktionen er: f(x)=1/4x^3-x^2-x+4

mindste første kordinat (-2,0)

Så skal jeg først finde f´(x) hvilket min lommeregner får til

3*x^2/4-2x-1

Så skal jeg vidst  finde tangentens hældning, ved at indsætte -2 på xes plads. men jeg er ikke sikker på noget af det!

Hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2010 af PeterValberg

Ja, dine antagelser er korrekte (hældningskoefficienten på tangenten i (-2,0) er forøvrigt 6)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2010 af mathon

f '(-2) = (3/4)·(-2)2 - 2·(-2) - 1 = 3 + 4 - 1 = 6

f(-2) = 0

tangentligning i (-2,0):
         y = f '(-2)·(x-(-2)) + f(0)

         y = 6·(x+2) + 0

         y = 6x + 12


Svar #3
06. april 2010 af archenemy (Slettet)

Hvad er den korrekte f´(x)??


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2010 af PeterValberg

Du har sådan set fundet den rigtige

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
06. april 2010 af archenemy (Slettet)


Grafen for f har en anden tangent t2, som går gennem P.

c) Bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.

hmm hvad skal det sige?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2010 af mathon

dvs
at endnu en tangent
                                y = ((3/4)xo2-2xo-1)·(x-xo) + f(xo)       xo≠-2

med et andet røringspunkt også går gennem (-2,0)

hvoraf

                                0 = ((3/4)xo2-2xo-1)·(-2-xo) + ((1/4)xo3-x2-xo+4)      xo≠-2

som reduceres til

                                xo3 + xo2 - 8xo -12 = 0    xo≠-2

                                xo = 3       

                                f(xo) = f(3) = -(5/4)

t2's røringspunkt        R2 = (3;-(5/4))


Skriv et svar til: skal finde tangent hældningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.