Matematik

Stamfunktion del 2

06. april 2010 af kjgizmo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi fortsætter lige i den gode stil

Jeg har dog en opgave her som jeg godt kunne tænke mig også lige at høre angående

f(x) = 2x - 3

Bestem en stamfunktion til f (x) TJEK

Bestem den stamfunktion F hvor første aksen er tangent til grafen for F (Her kommer jeg så i problemer nu..)


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

En stamfunktion til funktionen

f(x) = 2x - 3

er

F(x) = x2 - 3x + k

Hvis stamfunktionen skal have førsteaksen (x-aksen) som tangent, skal parabelen F(x) altså have x-aksen som vandret tangent, dvs, den skal have 0 som minimum, eller sagt på en anden måde, ligningen F(x) = 0 skal have netop een rod. Det betyder, at diskriminanten for 2.-gradsligningen x2 - 3x + k skal være 0, altså

d = (-3)2 - 4k = 0, hvoraf k = 9/4 . Den søgte stamfunktion er derfor

F(x) = x2 - 3x + 9/4 .


Skriv et svar til: Stamfunktion del 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.