Matematik

Ligning med to eller tre ubekendte?

07. april 2010 af Svensi (Slettet)

Hej, jeg har brug for hjælp til følgende opgave:

Et andengradspolynomium f er bestemt ved f(x) = -5x^2 + bx + c, hvor b og c er tal. Det oplyses af f har rødderne 3 og 7. Bestem tallene b og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2010 af Proprium (Slettet)

Opstil to ligninger med to ubekendte, idet du ved, at parablen går gennem punkterne (3,0) og (7,0):

0 = -5 ·32 + b ·3 + c

0 = -5 ·72 + b ·7 + c


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Nå 2.-gradspolynomiet har rødderne 3 og 7 og koefficienten til x2 er -5, ser polynomiet således ud

f(x) = -5•(x-3)•(x-7)

Nu kan du selv gange parenteserne ud og dermed ved sammenligning finde værdierne for b og c.


Skriv et svar til: Ligning med to eller tre ubekendte?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.