Matematik

haster hjælp =( bestemme ligning og cirklens ligning

07. april 2010 af Jasko12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle der kan hjælpe mig med at løse opgaven :)

Opg. 1.0098

En linje q går gennem punkterne (1,1) og (5,2).

a) Bestem en ligning for linjen q.

b) En cirkel har centrum i punktet (-1,6) og har linjen q som tangent. Bestem en ligning for denne cirkel.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Find liniens hældningskoefficient a ud fra de to punkters koordinater, og find så koefficienten b i liniens ligning y = ax + b ud fra oplysningen, at (1,1) er et ;unkt på linien.

b) Find afstanden fra punktet (-1 ; 6) til linien q. Denne afstand er cirklens radius. Nu kendes både centrum og radius i cirklen, så cirklens ligning kan umiddelbart skrives ned.


Svar #2
07. april 2010 af Jasko12 (Slettet)

Kan jeg godt få det med tal forstår ikke helt det du skriver =(


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Du må have lært, hvordan man finder hældningkoefficienten, når man kender to punkter på en linie?

a = (y2-y1) / (x2-x1)


Svar #4
07. april 2010 af Jasko12 (Slettet)

Jeg er virkelig lost =(


Skriv et svar til: haster hjælp =( bestemme ligning og cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.