Matematik

Trigonometri - hjælp??

08. april 2010 af blondie07 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej..

Jeg har fået denne opgave til at bevise en cosinus relation. selvom vi under "hjælp" har fået lidt hjælp kan jeg slet ikke finde ud af det..  Nogle der har et bud på hvad man skal?? Mit resultat giver slet ikk noget der ligner. Håber I kan hjælpe..

Her er opgaven:'

Opgave 1

Betragt følgende trekant ABC, hvor højdens fodpunkt D falder til højre for grundlinjen AC


 

a) Du skal bevise, at cosinusrelationen c2 = a2 + b2 – 2·a·b·cos(C) gælder i trekant ABC.
Hjælp: Sæt x = CD, regn på de retvinklede trekanter CBD og ABD samt udnyt at
cos(180° – v) = – cos(v).

b) Du skal bevise, at man kan beregne arealet T af trekant ABC ved hjælp af formlen
T = 0,5·a·b·sin(C).
Hjælp: Regn på trekant ABC og den retvinklede trekant CBD samt udnyt at
sin(180° – v) = sin(v).
 

trekantes kan ses på vedhæftet dokument

Vedhæftet fil: Opgave 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2010 af Mesolon (Slettet)

 den siger filen er beskadiget..

Men ville da sige at hvis du bare skal bevise at den passer til trekanten er det jo bare et spørgsmål om at sætte tal ind og se om det giver det samme resultat, som det gør på trekanten, kan godt være jeg har misforstået det, men det er lidt svært uden at have selve trekanten at kigge på..


Svar #2
08. april 2010 af blondie07 (Slettet)

Okay.. mærkeligt.. den virker fint her.. Hmmmm,, Tror oss jeg har fået styr på den  nu.. Ved bare ikk om det er rigtigt.. Tænkte lidt over den.. Men der er jo ingen tal.. Kun bogstaverne.. Men tror jeg fik den alligevel.. Men mange tak for hjælpen.. Nu er det bare en anden opgave med en båd der er irriterende lige nu!! hehe


Skriv et svar til: Trigonometri - hjælp??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.