Matematik

vinkel af vilkårlig trekant

08. april 2010 af CarolineRasmus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej ,
Jeg søger at finde en vinkel i en vilkårlig trekant, hvor alle sidelængderne er givet . altså ingen vinkel
Jeg kan kun se formler hvor jeg skal bruge en vinkel og en to sider for at finde en anden vinkel?
Er der en der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2010 af nielsenHTX

brug cosinusrelationen


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug cosinusrelationerne, f.eks.

a2 = b2 + c2 - 2bc cos(A) .

Du kender a, b, og c, og kan dermed find vinkel A. Brug de tilsvarende formler, hvori indgår cos(B) og cos(C).


Svar #3
08. april 2010 af CarolineRasmus (Slettet)

Okat, tak ..

 CosA = b2+c2-a2/2bc  ? kan det passe?


Svar #4
08. april 2010 af CarolineRasmus (Slettet)

og at jeg til sidst skal sætte resultatet i cos-1?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. april 2010 af mathon

Ja


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der skal en parentes omkring (b2+c2-a2) og omkring (2bc):

cos(A) = (b2+c2-a2) / (2bc) .

Ja, når du har fundet cos(A) bruger du cos-1 på resultatet . Husk at få resultatet ud i grader.


Svar #7
08. april 2010 af CarolineRasmus (Slettet)

Ok . mange tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: vinkel af vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.