Matematik

De mindste kvadraters metode - a=(1/n)(y1+y2+...+yn)

08. april 2010 af A. Stine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens

Jeg sidder lige og laver SRO, og vi skal bevise for de mindste kvadraters metoder.

Der er bare noget jeg ikke helt forstår

Q'(a)=0

Sætning 1) Q'(a)=2(a-y1)+2(a-y2)+...+2(a-yn)

Q'(a)=0  <=> 

Sætning 2) na-(y1+y2+...+yn)=0  <=> 

a=(1/n)(y1+y2+...+yn).   Det er middelværdien af y der er lig med a

Jeg har prøvet at sætte nogle tal ind i stedet for y, i sætning 1) og 2), men jeg kan ikke få det til at gi' det samme, og det er vel det der er tanken? Dem der har lavet det her, har vel bare sat a uden for en parentes i sætning 2)? og så forstår jeg ikke hvor 2-tallet i sætning 1) bliver af? og hvor det n i sætning 2) kommer fra?

håber der er nogen kloge, søde mennesker der vil hjælpe mig med det her;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

den er vist et par gange herinde, brug søgefunktionen, den er lidt lang at skrive


Svar #2
08. april 2010 af A. Stine (Slettet)

Jeg har lige kigget lidt rundt, og de andre opslag spørger ikke ind til det her. kan det ikke forklares kort? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

nej det kan det ikke


Skriv et svar til: De mindste kvadraters metode - a=(1/n)(y1+y2+...+yn)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.