Matematik

Eksponentiel vækst - hjælp!

10. april 2010 af Unknownnigger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder således:

Hvor mange procent af elforbruget sparer man, hvis man sænker temperaturen 8 grader i det rum, hvor fryseren står?

*For hver grad man sænker temperaturen i det rum, hvor fryseren står, sparer man 5% i dens elforbrug*

Hvor mange grader skal man sænke temperaturen for at spare 20% af elforbruget?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej læser, vil gerne have at du regner stykket for mig, fordi at jeg har 2 andre stykker jeg skal regne af samme slags.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af papas (Slettet)

f(x)= 100*0.95x

f(8) = 100* 0.958 = 66.3     sparer 33.7 %

100*0.95x =80    x=log(0.8)/log(0.95)              4.35 grader


Svar #2
11. april 2010 af Unknownnigger (Slettet)

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.