Matematik

Eksponentielle funktioner

11. april 2010 af CamillaogLisa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Eksponentielle funktioner !

Når man skal beregne forskriften for en eksponentiel funktion, hvordan er det så man finder r ?

^^På forhånd tak ! :D -Camilla..


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2010 af peter lind

Det kommer sandelig an på hvad du har af oplysninger. Hvad er r?


Svar #2
11. april 2010 af CamillaogLisa (Slettet)

De eneste oplysninger er disse punkter: f(5) = 88 & f(8) = 21 - så er spørgsmålet, beregn forskrifteb for den eksponentielle funktion..?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. april 2010 af peter lind

En eksponentiel funktion har formen y = b*ax. Du sætter de givne punkter ind i ligningen. For den første får du 88=b*a5. De 2 ligninger der kommer ud af det må du så løse. Du kan eliminere b ved at dele de 2 ligninger med hinanden.


Svar #4
11. april 2010 af CamillaogLisa (Slettet)

Okay tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. april 2010 af Proprium (Slettet)

a = (y2/y1)1/(x2-x1)

b = y1/ax1


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.