Matematik

Funktionens maksimum

11. april 2010 af Helenaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude,

Jeg sidder med stx matematik B fra december 2008 og er nået til opgave 11, og den lyder som følger:

En funktion f er bestemt ved:  f(x)=3*lnx-x^3 , x>0

a) Bestem f '(x) og gør rede for at f har et maksimum.

Jeg har fundet f ' (x), men jeg kan ikke huske hvordan man finder maksimum? Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2010 af Isomorphician

Løs f'(x) = 0


Svar #2
11. april 2010 af Helenaa (Slettet)

 Selvfølgelig, tak skal du have! 

Kan du vejlede mig til opgave 12 også?

Jeg skal beskrive udviklingen af antal sengedage for børn under 16 år på danske hospitaler som kan beskrives ved funktionen: f(x)=-9959x+650584 hvor x er antal år efter 1978. Jeg kan aldrig finde ud af at beskrive konstanterne? :S


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. april 2010 af Isomorphician

Sæt x = 0, og se hvilken værdi du får.

Tænk over hvad der sker når x stiger med 1, og hvad det fortæller om funktionen.


Svar #4
11. april 2010 af Helenaa (Slettet)

 Mange tak for hjælpen :) Fortsat god søndag.


Skriv et svar til: Funktionens maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.