Fysik

et par spørgsmål om fritfald

11. april 2010 af Lauzibooy (Slettet)

jeg skal vise/gøre rede for at tiden det tager for en bold at ramme jorden defineres dt0=sqrt((2*h0)/g)

jeg kan ikke helt se hvorfor at det er tiden det tager at ramme gulvet

og derefter omskrivning til farten umiddelbart før den rammer gulvet v1f=sqrt(2*g*h0)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug formlerne for bevægelse med konstant acceleration til at vise det første og energibevarelse til at vise det andet.



Svar #2
11. april 2010 af Lauzibooy (Slettet)

altså formlerne:

v(t)=v0+a*t

s(t)=s0+v0*t+1/2*a*t^2

til den første?

og hvilke formler til den anden mekanisk energi eller tyngdekraftens arbejde=m*g*h eller hvad?


Skriv et svar til: et par spørgsmål om fritfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.