Matematik

Reducer og forkort brøk

11. april 2010 af stradel (Slettet)

Jeg er givet to opgaver, som volder lidt problemer.

Jeg skal forkorte udtrykket:
(2a + 3b)^2 - 3b(4a + 2b) - (2a + b)*(2a - b)
Jeg får 4a^2 + 9b^2 + 12ab - 12ab -6b^2 - 2a^2 - b^2 inden jeg forkorter ud, men det stemmer ikke rigtig overens med det givne udtryk. Nogen der kan hjælpe mig med at finde fejlen?

Desuden skal jeg reducere brøken:
(a^2 - 6a + 9) / ( a^2 - 9) Men jeg kunne godt bruge et hint til hvordan den skal gribes an ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af natasia91 (Slettet)

i den øverste må det være + b2 til sidst


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2010 af natasia91 (Slettet)

opgave nummer 2 er svaret -6a -1, da resten går ud med hinanden.


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 #1 #2 - Ingen af svarene er rigtige.

(2a + 3b)2 - 3b(4a + 2b) - (2a + b)•(2a - b)

   = (2a + b + 2b)2 -6b(2a + b) - (2a+b)(2a-b)

   = (2a + b)2 + 4b(2a+b) + 4b2 -6b(2a+b) - (2a+b)(2a-b)

   = (2a+b)(2a+b + 4b - 6b -2a + b) + 4b2

   = (2a+b)(2a - 2a + 6b - 6b) + 4b2

   = (2a+b)•0 + 4b2

   = 4b2

------------------------------

(a2 - 6a + 9) / ( a2 - 9)

   = (a-3)2 / ((a+3)(a-3))

   = (a-3) / (a+3) , forudsat at a ≠ 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2011 af migfs (Slettet)

 tissemand'


Skriv et svar til: Reducer og forkort brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.