Kemi

pH

26. februar 2005 af Eva (Slettet)
Hey.. har lige brug for lidt hjælp til min aflevering..
skal beregne pH for en opløsning:

60 mL 0,0150 M NH3 som endvidere indeholder 12,3 mg NH4Cl.

aner ikke hvordan jeg tager højde for de 12,3 mg NH4Cl som er i..

derudover er der lige en anden ting jeg er i tvivl om:

skal tilsætte NaOH til en opløsning og udregne pH på det tidspunkt hvor udfældningen af Mg(OH)2 starter..

hvad skal jeg gøre??

håber der er en som lige vil hjælpe mig lidt på vej..

Mvh Eva

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2005 af LittleKitten (Slettet)

Altså nu har jeg kun haft naturfag, men finder man ikke normalt pH ved at tage logaritmen til koncentrationen???

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2005 af Katty (Slettet)

Tænk puffer!:

Du har følgende stofmængde NH4+:

n = m/M = 0,0123g / 53,5g/mol = xmol (nS)

Du har følgende stofmængden NH3:

n = c*V = 0,0150M * 0,060L = ymol (nB)

Du har altså et korresponderende syre/base-par. pH kan beregnes vha. pufferligningen med pKs for NH4+:

pH = pKs + log(nB/nS)


2: Er det en opløsning af Mg2+? Hvis ja, hvad må der gælde lige før der udfældes Mg(OH)2.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2005 af Katty (Slettet)

#1 For en stærk monoprot syre er pH defineret som den negative logartitme til koncentrationen af H3O+:

pH = -log[H3O+]

Denne kan ikke bruges her.

Svar #4
26. februar 2005 af Eva (Slettet)

okay :) den havde jeg ikke lige gennemskuet ;)

ja det er en opløsning af Mg^2+...
jamen.. tænkte på om det var lige idet den kom over opløselighedsgrænsen... når [Mg^2+]= Kop(Mg(OH)2...

men er langt fra sikker...

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2005 af Katty (Slettet)

I en mættet opløsning af Mg(OH)2 gælder der følgende:

[Mg2+]*[OH-]^2 = Kop(Mg(OH)2)

Ovenstående ligevægtsudtryk gælder altså lige før der udfældes Mg(OH)2. Du kan beregne pH hvis du kender [Mg2+] samt Kop

Svar #6
26. februar 2005 af Eva (Slettet)

okay :)

1000 tak for hjælpen :)

Mvh Eva

Svar #7
26. februar 2005 af Eva (Slettet)

hey.. sorry jeg spørger igen..

men har kigget i mine bøger og i min formelsamling men kan ikke finde nogen formel for pH hvor Kop indgår..

håbede på at du kunne fortælle mig hvad det var for en..

Mvh Eva

Svar #8
26. februar 2005 af Eva (Slettet)

nååå jo man kan vel bare lave om på formelen og isolerer [OH^-]...
AHA :p

Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.