Erhvervsret

Sælgers misligholdelse

11. april 2010 af CillehXD (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa allesammen. Jeg skal afleverer eksamensprojekt i morgen . Og har problemer med følgende. Har selv lavet spørgsmålet og mangler svar ved paragraferne.

1. Problem: AJ. Junior kræver at Ulrik betaler for de maskiner han har købt, men Ulrik har ingen penge og derfor tager AJ maskinerne tilbage hvoraf Ulrik modsætter sig dette.

Løsning:
Standsemaskinen der skulle betales kontant, hvoraf AJ. Junior tror maskinen er solgt med kredit:


Løftemaskinen m. ejendomsforbehold: Her er AJ. Junior i sin fulde ret til at tage varen tilbage, da køber har misligholdt aftalen og A.J. Junior har ejendomsforbehold på denne vare. (Ekstra matriale)


Varme/loddemaskinen, hvor der skulle betales kontant, men hvor blokvognchaufføren glemte at få pengene: Det er blokvognchaufførens ansvar at modtage kontanterne og derfor misligholder sælger aftalen. (§) Derfor skal A. J Junior fører Individuel forfølgning på Ulriks firma (§) Han burde heraf indse, at han står dårligt i sin sag, da han har modtaget varerne. Hvis han fortsat ikke vil betale for varerne og A.J junior sender regning med eventuelt gebyr kan de gå i Fogedretten (§) – Konkurs?
 


Skriv et svar til: Sælgers misligholdelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.