Matematik

bevis for f(x)=1/x trin 3

12. april 2010 af buddhisme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg har brug for hjælp og det haster.

f(x)=1/x0, som er differentiabel med f'(x)=-1/x0^2

Jeg har styr på 1. og 2. trin, men det er forklarelsen på 3. trin, som jeg ikke er helt med på.

Når det endelige "resultat" i trin 3 bliver:

=-1/x0^2 for h > 0

Betyder det så, at der er en grænseværdi i punktet x0?

PLEASE hjælp mig - på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2010 af peter lind

For x0 ± 0 ja. Udtrykket er jo uafhængig af h. Noget andet er at du har lavet en regnefejl. Det korrekte udtryk er -1/(x0*(x0+h))


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

hvis f(x) = 1/x0 (benyt for øvrigt denne skrivemåde) så er f ' (x) = 0. Altså skrive det sådan her: 1/x02. Du skal blot bruge symbolerne herover


Svar #3
12. april 2010 af buddhisme (Slettet)

Ok, men betyder det så, at mit svar er korrekt? Grænseværdien er differentialkvotienten i punktet x0??


Brugbart svar (2)

Svar #4
12. april 2010 af peter lind

Dit svar er korrekt. Din mellemregning er ikke.


Svar #5
12. april 2010 af buddhisme (Slettet)

Ok, men så vil jeg arbejde på min mellemregning.

Tusind tak!


Skriv et svar til: bevis for f(x)=1/x trin 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.