Matematik

Næste tal i rækken

26. februar 2005 af Nathalie92 (Slettet)
2 5 12 27
Hvad er det næste tal i rækken?
Jeg har selv et bud men vil ikke skrive det for det er rimeligt utænkeligt!

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2005 af allan_sim

Prøv alligevel og forklar hvorfor du mener, at det er det tal, du gætter på - så kan vi jo se, om det lyder fornuftigt :-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2005 af the87boy (Slettet)

Jeg får det til at blive 54, da differencen mellem 2 og 5 er 3, 5 og 12 er 7 osv, hvorved der dannes denne række:
3 7 15

Forskellen mellem 3 og 7 er 4, 7 og 15 er 8 osv. hvorved der dannes denne række:
4 8

Så må det næste tal blive 12
12 + 15 er 27
27 + 27 = 54

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2005 af C.N (Slettet)

58 ???

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2005 af the87boy (Slettet)

C.N -> argument?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2005 af danielruhmann (Slettet)

27*2 = 54
54 + 4 = 58, hvilket må være fasit

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2005 af danielruhmann (Slettet)

du adderer hele tiden med en mere, end ved forrige udregning

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2005 af C.N (Slettet)

jeg TROR at det er således

2*2 =4 +1 =5
5*2 =10 +2 =12
12*2 =24 +3 = 27
27*2 =54 +4 = 58


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2005 af C.N (Slettet)

# 6 Jeps det mener jeg også -ku bare ikke helt formulere mig

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. februar 2005 af danielruhmann (Slettet)

Måske er tankegangen i matematik lidt anderledesi 7. klasse, end den er i 1.,2. og 3.g...

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. februar 2005 af allan_sim

#9. Jeg tror nu nok, at forslaget med 58 kunne være, hvad man ledte efter. F.eks. i forbindelse med indførsel af x eller i forbindelse med sammensatte stykker, hvor både addition og multiplikation forekommer.

I øvrigt er problemet med den slags opgaver jo, at man altid matematisk kan argumentere for et vilkårligt tal som det næste i rækkefølgen.

Jeg har f.eks. et ganske holdbart argument for, at det næste tal er 110....

Svar #11
26. februar 2005 af Nathalie92 (Slettet)

Tak skal i have alle sammen :P

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. februar 2005 af danielruhmann (Slettet)

#10 Efter 58?

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. februar 2005 af allan_sim

Nej.... 2, 5, 12, 27, 110 :-)

Brugbart svar (0)

Svar #14
26. februar 2005 af allan_sim

Men det kunne for den sags skyld også have været det sjette tal - kender man lidt til polynomier, så kan man vælge næste tal, som man har lyst til....

Brugbart svar (0)

Svar #15
26. februar 2005 af the87boy (Slettet)

#13 - argument?

Brugbart svar (0)

Svar #16
26. februar 2005 af allan_sim

#15. Lav et polynomium hvor tallene 2,5,12,27 og 110 er rødder.

Brugbart svar (0)

Svar #17
26. februar 2005 af the87boy (Slettet)

Nåhr ja, det har du jo ret i

Skriv et svar til: Næste tal i rækken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.