Fysik

Trækkraft i kæde

13. april 2010 af KimPetersen91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde trækkraften i en kæde, på min cykel, forudsat at hele min vægt (80 kg) hviler på en pedal og pedalen er i en vinkel på 38 grader med vandret. Pedal armen er 17,5 cm lang og tandkransen/tandhjulet har en radius på 10 cm.

Før denne opgave regnet jeg det samme bare hvor pedalarmen var i vandret der regnede jeg bare tyngdekraften

80kg*9,82=785,6

derefter regnede jeg momentet i pedalarmen

785,6*0,175=137,48

Derefter fandt jeg trækkraften i kæden ved at anvende tandkransens radius og isolerer kraften

M=F*a<=>F=M/a

137,38/0,1=1,4 kN

Men hvordan får jeg lige det der med de 38 grader regnet med?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

du bør være konsekvent med ine enheder, ellers løber du sur i det på et eller andet tidspunkt, og desuden er enhederne med til at vise, om du har skrevet rigtigt, eller i det mindst at vise, om der er fejl


Skriv et svar til: Trækkraft i kæde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.