Kemi

Den aktuelle koncentration?

13. april 2010 af vanilie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

jeg har fået en kemi-blaver for til torsdag, men er i tvivl om hvordan man regner den aktuelle koncentration ud?

opgaven lyder :

Der afvejes 2,35 g Na2So4, som opløses i demineraliseret van i en 250 ml kolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med demineraliseret vand og omrystes.

b) beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ og SO4^2- i opløsningen

jeg har indtil videre regnet ud af : 

m = 2,35 (givet)

M = (2*22,99 g/mol) + 32,07 g/mol + (4*16 g/mol) = 142,05 g/mol

n = m/M = 2,35g/145,05 g/mol = 0,016543 mol

v = 250 ml = 0,250 L 

C = n/v = 0,016543 mol/0,25 L = 0,055172 mol/L 

Det lyder meget rigtig ikke? - eller er det forkert?

Men i hvertfald er jeg i tvivl hvordan man regner b) ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2010 af mathon

M = 142,05 g/mol

n = m/M = (2,35 g)/(145,05 g/mol) = 0,016543 mol

v = 250 ml = 0,250 L

c = n/v = 0,016543 mol/0,25 L = 0,066172 M

           opløseligheden i vand ved 20ºC er 30 g / 100 mL
hvorfor
           de 2,35 g er helt opløst

hvoraf
                                                     Na2SO4 (s)  →  2Na+ (aq)   +   SO42- (aq)
stofkoncentrationer i mol/L:               
før opløsning                                  0,066172       
efter opløsning                                  0             2·0,066172        0,066172                                                                
 


Skriv et svar til: Den aktuelle koncentration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.