Matematik

Areal under graf

13. april 2010 af Jane001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej håber meget der er en som kan hjælpe med at bestemme areal under graf

Opgaven: udregn ved håndkraft arealet melle 1 og 4 af f(x)=x opløftet i 0,5

Hvad er d'et i dx?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

du kan ikke skille dx af, det er grænseværdien af Δx=x-x0, når x→x0, som sagt dx er et symbol på en meget lille størrelse, du skal starte med at tegne grafen


Svar #2
13. april 2010 af Jane001 (Slettet)

jeg har et eksempel som siger  ∫21 (3x2 - 4x + 1) = [x3 - 2x2 + X]21

hvoedan kommer man frem til det der står efter lighedstegnet


Svar #3
13. april 2010 af Jane001 (Slettet)

Hov .... det er ikke sådan det skal se ud :) 2 foroven og 1 forneden


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2010 af keg (Slettet)

#2 ved at bruge integrationsreglerne

∫xndx= (1/(n+1))xn+1 +c,


Svar #5
13. april 2010 af Jane001 (Slettet)

Puhaa ..... jeg var syg da det blev gennemgået og har noget besvær med at gennemskue det

er du sød at pensle det ud


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

1) Tegn en kurve, brug blot 1. kvadrant. Hvis du vil forstå det, må du gøre som jeg siger. Så sætter du blyanten et sted på kurven (omkring midten for eksempel, men det er kun for at gøre det overskueligt). Så tegner du en lodret streg ned til x-aksen. Dernæst rykker du blyanten et ganske lille stykke og tegner igen ned til x-aksen. Det lille delareal, der der fremkommer har højden f(x) og bredden dx, når det er tilstrækkeligt lille. Alle de små arealstykker, du der får frem, er grænseværdien af summen ∑f(xi)*dxi altså summeret over i. Det bliver så i grænsen til intégralet ∫f(x)dx mellem de grænser, du vælger, så alt i alt kan du opfatte integraltegnet som et udvidet summationstegn, hvor du lægger nogle små arealer sammen til hele integralet.


Svar #7
13. april 2010 af Jane001 (Slettet)

Okay, det tror jeg nok jeg forstår

Du siger dx er bredden på arealet, er det så intervallet på førsteaksen som f.eks. x=2 og x=5, altså 3 ..... er det rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

har du tegnet det? Så sæt tegningen herind


Svar #9
13. april 2010 af Jane001 (Slettet)

Jeg harvde tegnet det i hånden :)

her er det som en jpeg

Vedhæftet fil:areal under graf.JPG

Skriv et svar til: Areal under graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.