Matematik
Nogen der kan se min fejl?!
27. februar 2005 af
OrmstrupDK (Slettet)
Jeg har en opgave som lyder:
Linien med ligningen x = k deler M (M = Areal under graf) i to delområder M1 og M2. M1 og M2 drejes om x-aksen.
Opgaven lyder så:
Bestem k således at volumerne af de to (M1 og M2) bliver lige store. Jeg har prøvet, men får sQ ik det rigtige relutat. Jeg ved fra en tidligere opgave, at volument blev 22,34. Dette deler jeg så i to, som så giver 11,17!jeg har fundet frem til følgende:
f(x)^2 = -8/(2x-1)
Jeg tager så min Vx formel
Vx = phi * ( (f(x))^2 )
Jeg sætter nu de værdier ind jeg kender, hvilket er 1 (ved jeg fra tidligere opgave) og k, som er den jeg skal bestemme:
Vx = phi * [-8/(2*k-1) - -8/(2*1-1)]
=>
Vx = phi * [-8/(2*k-1) - (-8)]
Det er så nu jeg prøver at isolere min k, og det er her det går galt for mig. har prøvet 3 gange, og hver gang fået et nyt resultat, som aldrig har passet :|
jeg kender jo min Vx...
Vx = 11,17
11,17 - 8 = phi * -8/(2*k-1)=>
3,56/phi = -8/(2*k-1)=>
1,133 = -8(2*k-1)=>
1,133/-8 = 2*k-1 =>
-0,142 + 1 = 2k =>
k = 0,429
Hvis jeg så sætter det ind i min ligning på k's plads skulle jeg jo gerne få resultatet til at give 11,17!!
Vx = phi * [-8/(2*0,429-) - (-8) = 202,123!!
ALTSÅ..jeg er gået HELT forkert!!
Nogen der kan hjælpe??
PLZ.... OG på forhånd tak!!
Linien med ligningen x = k deler M (M = Areal under graf) i to delområder M1 og M2. M1 og M2 drejes om x-aksen.
Opgaven lyder så:
Bestem k således at volumerne af de to (M1 og M2) bliver lige store. Jeg har prøvet, men får sQ ik det rigtige relutat. Jeg ved fra en tidligere opgave, at volument blev 22,34. Dette deler jeg så i to, som så giver 11,17!jeg har fundet frem til følgende:
f(x)^2 = -8/(2x-1)
Jeg tager så min Vx formel
Vx = phi * ( (f(x))^2 )
Jeg sætter nu de værdier ind jeg kender, hvilket er 1 (ved jeg fra tidligere opgave) og k, som er den jeg skal bestemme:
Vx = phi * [-8/(2*k-1) - -8/(2*1-1)]
=>
Vx = phi * [-8/(2*k-1) - (-8)]
Det er så nu jeg prøver at isolere min k, og det er her det går galt for mig. har prøvet 3 gange, og hver gang fået et nyt resultat, som aldrig har passet :|
jeg kender jo min Vx...
Vx = 11,17
11,17 - 8 = phi * -8/(2*k-1)=>
3,56/phi = -8/(2*k-1)=>
1,133 = -8(2*k-1)=>
1,133/-8 = 2*k-1 =>
-0,142 + 1 = 2k =>
k = 0,429
Hvis jeg så sætter det ind i min ligning på k's plads skulle jeg jo gerne få resultatet til at give 11,17!!
Vx = phi * [-8/(2*0,429-) - (-8) = 202,123!!
ALTSÅ..jeg er gået HELT forkert!!
Nogen der kan hjælpe??
PLZ.... OG på forhånd tak!!
Svar #1
27. februar 2005 af OrmstrupDK (Slettet)
Come On Please...
Er der slet ikke nogen som kan hjælpe mig??
Er der slet ikke nogen som kan hjælpe mig??
Svar #3
27. februar 2005 af iB (Slettet)
#0
Fra:
Vx = phi * [-8/(2*k-1) - (-8)]
til
11,17 - 8 = phi * -8/(2*k-1)
...Laver du din første fejl. 8 står inde under parentesen, og du kan derfor ikke bare flytte den over, som du har gjort. Prøv selv at regne videre. (jeg får k til 1,3999)
Fra:
Vx = phi * [-8/(2*k-1) - (-8)]
til
11,17 - 8 = phi * -8/(2*k-1)
...Laver du din første fejl. 8 står inde under parentesen, og du kan derfor ikke bare flytte den over, som du har gjort. Prøv selv at regne videre. (jeg får k til 1,3999)
Svar #4
27. februar 2005 af OrmstrupDK (Slettet)
Jamen..hvordan gør man så?? Kan jeg ikke se? HVordan er det jeg hæver parentesen??
Skriv et svar til: Nogen der kan se min fejl?!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
