Matematik

bestem halveringstiden for f, når f går gennem punkterne A(0,8) og B(10,2)

15. april 2010 af rikkerud (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej allesammen

jeg har problemer med denne opgave og håber i vil hjælpe

som det fremgår i titel skal halveringstiden for f udregnes. f går gennem punkterne A(0,8) og B(10,2)

jeg vil sætte pris på udregninger

på forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2010 af WHiP (Slettet)

Hvis det er i en eksponentiel funktion:

Du skal starte med at finde grundtallet a.

Dette gøres ved at tage den x2-x1√y2/y1

Dette vil så give:

10-0√2/8 <=> 0,87055

Dette er dit grundtal a.

Når du så skal finde halveringstiden så skal du sige:

T½= LOG(½)/LOG(a)

Dette giver så:

T½=LOG(½)/LOG(0,87055)=4,99 <=> 5,0

Så halveringstiden er 5,0


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. april 2010 af mathon

...eller skrevet
                       y2/y1 = (1/2)Δt/T½

                       log(y2/y1) = log(1/2)·(Δt/T½)

                       T½ = (log(1/2)/log(y2/y1))·Δt

                       T½ = (log(1/2)/log(2/8)·10

                       T½ = (log(1/2)/log((1/2)2)·10

                       T½ = (log(1/2) / (2·log(1/2)))·10

                       = (1/2)·10 = 5

 


Skriv et svar til: bestem halveringstiden for f, når f går gennem punkterne A(0,8) og B(10,2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.