Matematik
Ligning
27. februar 2005 af
KK_88 (Slettet)
Hey.. Jeg har en opgave som jeg sidder meget fast i.. Har prøvet og prøvet.. vil høre om i ville hjæpe så jeg kunne komme på rette spor.
Opgaven:
Pris pr. stk. somfunktion af afsætning er bestemt ved forskriften
p=f(x) =-1,25x + 85
De samlede omkostninger som funktion af varemængden er bestemt ved
C=K(x)=5x+500
a) Bestem forskriften for omsætningen R=g(x)
b) Bestem forskriften for overskuddet "PI"= h(x)
c) Tegn de grafiske billeder af k, g og h i samme koordinatsystem..
Håber I vil hjælpe..
Opgaven:
Pris pr. stk. somfunktion af afsætning er bestemt ved forskriften
p=f(x) =-1,25x + 85
De samlede omkostninger som funktion af varemængden er bestemt ved
C=K(x)=5x+500
a) Bestem forskriften for omsætningen R=g(x)
b) Bestem forskriften for overskuddet "PI"= h(x)
c) Tegn de grafiske billeder af k, g og h i samme koordinatsystem..
Håber I vil hjælpe..
Svar #1
27. februar 2005 af erdos (Slettet)
a) g(x) er givet ved f(x)*x. Isoler derfor dette i f(x) =-1,25x + 85.
b) Overskuddet er omsætning fratrukket omkostninger. Dvs. h(x)= g(x)-k(x)
c) Det gør du bare...
b) Overskuddet er omsætning fratrukket omkostninger. Dvs. h(x)= g(x)-k(x)
c) Det gør du bare...
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
