Matematik

Ligning med en ubekent

16. april 2010 af ThomasLarsen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan for jeg løst nedenstående ligning ?

                       (2,765 * v + 0,048 * 168)2

1000 = ______________________________________

                                           119


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kan løse den som en andengradsligning, men det er lidt lettere således

(2,765 v + 0,048·168)2 = 119.000 , så

|2,765 v + 0,048·168| = √119.000 , og dermed

v = (0,048·168 + √119.000) / 2,765 = 131,973 eller v = (0,048·168 - √119.000) / 2,675 = -125,944


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 ThomasLarsen,

Tak fordi, du gjorde mig opmærksom på en fejl, jeg lavede i #1. Det første led på højre side i udtrykkene for v skal være negativt, så løsningen bliver:

v = (-0,048·168 + √119.000) / 2,765 = 121,8444 eller v = (-0,048·168 - √119.000) / 2,675 = -127,677


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

I #2 , andet udtryk for v, skal der divideres med 2,765, ikke 2,675 (tastefejl kopieret fra #1). Den resulterende værdi -127,677 er korrekt.


Skriv et svar til: Ligning med en ubekent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.