Kemi

koncentration og ligevægt

18. april 2010 af wuuz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 3.6B
Ved passende temperatur og tryk og med anvendelse af en katalysator kan følgende reaktion finde sted:

2H2(g) + CO(g) --> CH3OH(g) (I)

I en beholder findes gasserne H2, CO og CH3OH i følgende koncentrationer:
[H2] = 0,318M
[CO] = 0,507M
[CH3OH] = 0,398M

a. Beregn størrelsen af reaktionsbrøken i den omtalte situation.

Beholderens temperatur ændres til en størrelse, hvor ligevægtskonstanten er 5,51M-2. Ligevægten indstiller sig ved den pågældende temperatur.

b. Forklar at den modsatte reaktion af (I) har fundet sted.Når ligevægten har indstillet sig ved den nye temperatur, er [CH3OH] = 0,377M.

c. Beregn stofmængdekoncentrationerne af de to andre gasser i beholderen.
 


Skriv et svar til: koncentration og ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.