Matematik

Funktioner

27. februar 2005 af john vs. jon (Slettet)
En funktion f er bestemt ved

f(x)= 1/(1+e^(-x)), x tilhører R.

Gør rede for, at f er voksende?

Nogen der kan hjælpe mig med det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2005 af iB (Slettet)

Hvis at f´(x) er positiv for alle x. (Kan du selv se, hvorfor dette er alt du behøver at gøre?)

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2005 af iB (Slettet)

Hvis at f´(x) er positiv for alle x. (Kan du selv se, hvorfor dette er alt du behøver at gøre?)

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2005 af iB (Slettet)

Hvis at f´(x) er positiv for alle x. (Kan du selv se, hvorfor dette er alt du behøver at gøre?)

Svar #4
27. februar 2005 af john vs. jon (Slettet)

nej kan ikk hvad dette gør..

kan det passe at jeg har fået
f'(x)=e^(-x)/((1+e^(-x))^2)

??

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2005 af Katty (Slettet)

Det ser passende ud.












Svar #6
27. februar 2005 af john vs. jon (Slettet)

Men hvad så..???

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2005 af erdos (Slettet)

Så ser du at brøken aldrig kan blive 0, da tælleren kun --> 0 for x--> uendeligt. At f' aldrig er nul betyder, at grafen ikke har nogle ekstremaer og den "vender" altså ikke - den er enten konstant positiv eller negativ. Ved hjælp af en enkel værdi af f' (sæt fx x=1) kan du vise at dette er et positivt tal.

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. februar 2005 af iB (Slettet)

#4
f´(x) giver dig hældningen på grafen. Hvis f´ er positiv, er derfor grafen voksende.

(Kalle siger egentlig det samme, men det virkede som om du ikke havde fået fat i denne grundlæggende ting)

Svar #9
27. februar 2005 af john vs. jon (Slettet)

??
f'(x)=0 der da li med Ø..
eller er jeg gået helt galt??

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. februar 2005 af erdos (Slettet)

Nej, men det er da også det jeg skriver....

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. februar 2005 af iB (Slettet)

Ta lige og læs #7 igen!

Svar #12
27. februar 2005 af john vs. jon (Slettet)

jaja.. jeg er med nu.. misforstod bare det iB skrev..

Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.