Matematik

cirkler med linje om ???hjælp pleasee

18. april 2010 af mathise (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej jeg har et enormt problem med et regnestykke, så ejg håber virkeligt at nogle vil hjælpe!!

det er sådan at der er tegnet 3 cirker  som dem på det link billede (men der er ikke en trekant rundt om dem jeg har)

Der er derimod et bånd rundt om dem og jeg skal finde ud af hvor langt båndet er .

Den eneste oplysning jeg har er at cirklernes radium er 5

trickofmind.com/images/puzzles/trianglecircle.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tegningen viser tre cirkler indskrevet i en ligesidet trekant med sidelængde 6+2√3 ; men du antyder, at din tegning er anderledes, med et bånd omkring, og at cirklernes radius er 5. Jeg forstår det sådan, at båndet er stramt, så det følger cirkelbuerne nær trekantens vinkelspidser, og det følger tangenterne mellem cirklerne. Længden af en af disse cirkelbuer, som båndet følger, er da længden af en bue med radius r og vinkel 120º (idet tangentvinklen er 60º), og længden af tangentstykkerne mellem to cirkler er 2r, så båndets samlede længde er

L = (2πr/3 + 2r)·3 = 6r + 2πr . Indsættes r = 5, fås L = 61,416


Svar #2
18. april 2010 af mathise (Slettet)

men en cirkel er jo 360 så hvorfor er det lige jeg skal følge tangenterne ?

og hvad står de første tal du har for hvert især ?

(2πr/3 + 2r)·3


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jeg forstod det sådan, at båndet ligger som en elastik omkring de tre cirkler, sådan så de tre cirkler er "indskrevet" i båndet. Mellem to cirkler følger båndet så en ret linie fra den ene cirkel til den næste, tangenten mellem de to cirkler.


Svar #4
19. april 2010 af mathise (Slettet)

det er også fuldstændigt rigtigt men jeg tænkte på om du ikke også ville være sød og skrive helt præcist hvad hver af de tal som du viser med L og indsættes r  betyder , sådan jeg ved hvorfor man gør som man gør . så vil det bare være mega dejligt ....

Jeg tænkte på den L formel (L = (2πr/3 + 2r)·3 = 6r + 2πr) du bruger er det bare sådan en regneregel man skal følge eller hvad er det helt præcist der er grunden til at du bruger de tal og tegn du bruger .


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - Jeg har nu ellers beskrevet, hvordan jeg kom frem til formelen. Du skal følge med på din tegning. Båndet følger cirklen over 120º, dernæst cirklens tangent på længden 2r til tangenten møder den næste cirkel, og således hele vejen rundt til startstedet. Så båndets længde er i alt 3 buer hver af gradstørrelsen 120º i en cirkel med radius r, og tre tangentstykker med længden 2r. Det lagde jeg sammen til den samlede længde L af båndet. Jeg kaldte radius i cirklen for r. I dit eksempel er radius r = 5, så du kan selv sætte r = 5 og beregne L i dit eksempel.


Svar #6
28. april 2010 af mathise (Slettet)

ok tak


Skriv et svar til: cirkler med linje om ???hjælp pleasee

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.