Matematik

Areal under grafen

18. april 2010 af Pthomas (Slettet)

Hej.. I nedenstående link er der vedlagt to illustrationer, hvor jeg, i figur 6, skal bestemme arealet under kurven. Kan bare overhovedet ikke se hvordan jeg lige skal løse opgaven ud fra billedet:

peecee.dk/upload/view/239058

Håber der er nogle, som kan forklare mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2010 af nadine123 (Slettet)

du skal bruge bestemt integral


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. april 2010 af nadine123 (Slettet)

grafen har en ligning og du finde stamfunktionen og grafe rammer to prunkter


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. april 2010 af nadine123 (Slettet)

**punkter på y-aksen


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er det skraverede areal under kurven for f'(x) du skal bestemme, og du har jo en graf med stamfunktionen for f'(x), nemlig grafen for f. Da f'(x) < 0 i det indre af det betragtede interval ]-2 ; 2,5[, er det søgte areal da

A = -∫2,5-2 f'(x) dx = -[f(x)]2,5-2 = -(f(2,5) - f(-2) = f(-2) - f(2,5) = 11,33 - (-3,85) = 11,33 + 3,85 = 15,18


Svar #5
18. april 2010 af Pthomas (Slettet)

Andersen.. Er ikke helt sikker på jeg forstår dine første par omskrivninger i arealberegningen.. Kan du måske uddybe.. Eller mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Arealet er integralet af funktionen -f'(x) mellem de to grænser -2 og 2,5 . Du kender en stamfunktion til f'(x), nemlig f(x), og aflæser værdierne af f(x) i de to grænser.


Skriv et svar til: Areal under grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.