Matematik

Isolering i ligning

18. april 2010 af NiclasHansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en ligning der hedder følgende:

3y = 6x

Jeg skal have y isoleret, men er i tvivl om hvad der sker med 3-tallet når man gør det. Hænger 3-tallet sammen med y'et, så det skal divideres over på 6x

y=6/3x.

Eller kan man smide tallet over og trække det fra 6, så den kommer til at se således ud:

y=6x-3

Håber der er nogen der kan hjælpe mig med dette


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af Bakse (Slettet)

 Når der ikke står noget står der altid gange dvs din ligning er:

3*y=6*x

For at isolere y skal du dividere med 3 på begge side:

3/3*y=6/3*x

y=2x 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kan bruge følgende betragtning: Hvis 3 pizzaer koster 6 kr, hvad koster så 1 pizza? Nu ved du at 3 af slagsen y er lig med 6 af slagsen x, hvad er så een af slagsen y lig med?

Det er dit første forslag, der er korrekt. Man kan gange eller dividere med det samme tal (forskellig fra 0) på hver side af ligningen, så ved at dividere med 3, får vi 1y på venstre side, og 6/3 x på højre side.


Skriv et svar til: Isolering i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.