Matematik

Hvad går galt

18. april 2010 af SørenV (Slettet)

Jeg skal bestemme en vandret tangent til nedenstående vektorfunktion:

r(t) = (√t-2) , (0,04t2+0,8t)

Udfra vektorfunktionen løser jeg ligningen y´(t) = 0

Differentialkvotienten y´(t) får jeg til: 1/(2*√t-2)

Problemet opstår så når jeg sætter differentialkvotienten lig 0. Jeg kan ikke få nogen løsning mht. t.??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så vidt, jeg kan se, har du

y(t) = 0,04t2 + 0,8t , hvoraf

y'(t) = 0,08t + 0,8

Her skulle der ikke være problemer med at løse y'(t) = 0.


Svar #2
18. april 2010 af SørenV (Slettet)

Hov. Tog vidst og differentierede udtrykket for x.

Tak for hjælpen til at gøre opmærksom på min fejl


Skriv et svar til: Hvad går galt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.