Matematik

En kugle

19. april 2010 af Kamelkalle (Slettet)

En kugle har ligningen x^2+y^2+z^2+4x-6y-8z+4=0 og punktet P(1,-1,4) ligger på kuglen.

A) Bestem kuglens radius og centrum.

Her får jeg C(-2,3,4) og r=5.

B) Bestem en ligning for tangentplanen til kuglen i P

Her får jeg beta: 3x-4y-7=0

C) Bestem vinklen mellem l og alfa.

Alfa: 3x+4y-z=2 og l: (2, 0, 4)+t(0, 3, -2)

Her får jeg så cos(w)=14/(kvad. 26*5)... Og det gider min lommeregner ikke løse, så kan det tænkes, at jeg har lavet en fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2010 af peter lind

Ja Det har du 14/(kvrod26*5) > 1 og da cosinus af en vinkel højst kan blive 1, må du have lavet en fejl.


Skriv et svar til: En kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.